Jeg har igen købt en kina-tablet

Jeg prøvede for et par år siden at købe en billig tablet fra Kina. Det var en … relativ succes. Det var en lige under middel oplevelse, rent hardwaremæssigt og den endte sine dage da jeg efter et par ugers brug forsøgte at flashe ny udgave af styresystemet (dengang android 2.2, hvis jeg husker rigtigt) og fik reduceret den til en bogstøtte i samme proces. Men det var en succes på den måde, at jeg fik rigtigt meget blod på tanden mht. tablets, hvilket jo må siges at være en god ting.

For et halvt år siden købte mit twitter-bekendtskab Thomas så en billig kina-tablet og havde en noget bedre oplevelse ud af det. Faktisk så god at jeg tænkte at jeg også kunne prøve igen – og da min ældste søn så klagede sin nød over at mangle en tablet (og endda var klar til at skyde sparepenge i at få en), sprang jeg ud i det og bestilte ham en Ainol Novo 7 Tornados. Den kom så i går.

I kassen ligger, udover den forjættede tablet, usb-kabel + adapter til strømstik, hovedtelefoner (bras), manual på kinesisk og quickstart-guide på engelsk. Nå, har kun brug for tablet og evt usb-kabel, så det går nok.

Et tryk på power, en ok hurtig opstart og vi er i gang – ingen setup-guides eller lignende, men man kan tilføje sin google-konto inde i indstillinger.

Man SKAL have et billede af android-versionen med i en anmeldelse. Det har nettet da lært mig.

Det er rimeligt “vanilla” android 4.0.3 man møder – ingen særlige launchers eller andre tilretninger (a la sense eller touchwiz eller hvad de nu hedder alle sammen) og det er klart et stort plus i min bog. Lidt træls er det, at der er pre-installeret en række kinesiske apps, men det er ikke mere besværligt end at man kan deaktivere dem inde i indstillinger så de ikke ses længere.

Jeg har en vane med rutinemæssigt at fabriksnulstille en ny gadget – så er man sikker på at få den rene, uberørte vare. Denne gang gik jeg kun lidt i panik, da jeg efterfølgende bootede ind i en android på kinesisk. Well, jeg kunne genkende “Indstillinger”-ikonet og kunne derefter bruge min telefons indstillinger som guide til at sætte tablet’en op til … dansk, faktisk. Det virker upåklageligt.

Har sat maskinen op som spillemaskine med knægtens yndlingsspil, som alle afvikles upåklageligt af Cortex-processoren. Rigtigt fint. Skærmen er ok, men ikke fantastisk og især berøringsdelen er lidt træg i det – men det vænner man sig til, og det har sjovt nok ikke indflydelse på et spil som Fruit Ninja, hvor jeg er lige så dårlig som jeg plejer.

Kvalitetsmæssigt er den hvad man kan vente, nemlig ret plasticagtig. Den ligger dog ret godt i hånden og diverse knapper (power, volumen op/ned og … hjem?) og indgange (USB, høretelefoner, mini-SD) sidder rimeligt fornuftigt fordelt.

Den foreløbige konklusion: til 550,- inklusive forsendelse fra Kina er denne tablet lige præcis hvad jeg havde forventet – god til prisen, så længe man ikke skal bruge den til noget ekstra-krævende eller forventer top-of-the-line kvalitet. Jeg kunne godt finde på at gøre det igen, i al fald.

10 meninger om “Jeg har igen købt en kina-tablet”

      1. Ja, det var den. Man skal være opmærksom på, at de har hundredevis af tablets på sitet med næsten ens udstyr – så er der en der har 512 mb ram i stedet for 1 gb, så er der en der har 8 gb intern lager, så en med 16. Man skal kigge sig omkring, hvis man vil have den bedste deal – og giver man det dobbelte eller lidt mere, får man f.eks. den langt bedre IPS-skærm. Det kan med andre ord betale sig at kigge lidt rundt indenfor sit budget.

    1. Den her pakke blev ikke snuppet i tolden og så vidt jeg ved er der indført en bagatelgrænse (om end jeg ikke er 100% sikker på det).

    1. Det har jeg ikke prøvet endnu, men jeg kan forestille mig det er en middel-oplevelse. Ikke fantastisk, ikke katastrofalt.

  1. hvor lang tids levering var der? de gange jeg har købt gadgets fra kina har det næsten altid taget ca en måned

  2. Interessant dims du der har fundet. Min interesse for tablets er øget over weekenden, men min pengepung siger alt andet end Apple eller Samsung, så, jeg tror jeg tager den med Kina til 550,- Takker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *